به گزارش خبرنگار مهر، نشست تخصصی آخرین تحولات منطقه درباره غزه با حضور حجت الاسلام والمسلمین محمد حسن رحیمیان دبیر کل جمعیت دفاع از ملت فلسطین، مجتبی فردوسی پور رئیس مرکز مطالعات غرب آسیا و شمال آفریقای وزارت امور خارجه، حسن رویوران کارشناس ارشد مسائل منطقه و سلمان رضوی کارشناس مسائل غرب آسیا در دفتر جمعیت دفاع از ملت فلسطین برگزار شد.
در نشست مورد اشاره نگاه امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری به مساله فلسطین، احتمال جنگ لبنان و رژیم صهیونیستی، جنگ غزه و گفت و گوهای آتش بس و مدیریت پس از جنگ غزه و چالشهای داخلی رژیم صهیونیستی توسط کارشناسان مذکور مورد بررسی قرار گرفت.
یهودیان پشت پرده عمده جنگهای تاریخ اسلام
در ابتدای نشست تخصصی آخرین تحولات منطقه درباره غزه حجت الاسلام والمسلمین رحیمیان با اشاره به موضوع نگاه حضرت امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره فلسطین و جریان صهیونیسم گفت: از آنجا که نگاه امامین انقلاب به پدیدهها همواره مبتنی بر قرآن و حقایق وحی است، به همین دلیل هیچ تفاوتی بین نگاه آنها به موضوعات مختلف از جمله موضوع حمایت از مظلومان و مقابله با ظالم و اشغالگر وجود ندارد.
وی افزود: بنابراین اگر بخواهیم به مبانی نگاه امامین انقلاب پی ببریم، باید به قرآن رجوع کنیم. در قرآن کریم، بیشترین مطالب در ارتباط با اقوام، مربوط به بنی اسرائیل است. امام خمینی (ره) فرمودند: «قرآن، کتاب تاریخ نیست و آنچه به عنوان سرگذشت اقوام گذشته آمده است، بیان چشمانداز آینده بشر است.» با این موارد میتوان پی برد مساله یهود و صهیونیسم مساله مستمری است که بشریت تا آخر با آن مواجه است.
دبیر کل جمعیت دفاع از ملت فلسطین با بیان اینکه در آیات متعدد بر مساله عداوت یهود تاکید شده است در ادامه سخنان خود گفت: در بطن تاریخ اسلام، بخش عمده جنگها یا مربوط به یهودیان است یا یهودیان پشت پرده آن جنگها بودند و در آن دخالت داشتند. یهودیان چه در جنگهایی با پیامبر اکرم (ص) در آن زمان داشتند و همچنین در طول تاریخ تا امروز، نقش پررنگی داشته و دارند.
به گفته وی، یهود سرسختترین دشمن اهل ایمان هستند و به عبارت دیگر میتوان گفت، عداوت یهود، شاخص مهم و اساسی برای داشتن یا نداشتن ایمان است. امروز اگر براساس قرآن، جریان ایمان را در برابر جریان نفاق و یهود ارزیابی کنیم، میبینیم یهود با چه جریانی، سرسخت دشمنی دارد و چه جریانهای دیگری هم هستند که در پشت پرده با آنها همدستی و همکاری میکنند. البته یهودیانی که در ذمه اسلام زندگی میکند با یهودیان محارب متفاوتند، امروز مصداق بارز یهود محارب، یهودیانی زیر علم صهیونیسم هستند که اشغالگرانه وارد فلسطین شده اند.
حجت الاسلام والمسلمین رحیمیان در ادامه به دیدار شهید فتحی شقاقی دبیر کل جهاد اسلامی فلسطین با حضرت امام خمینی (ره) اشاره کرد و گفت: حضرت امام (ره) در این دیدار به مساله شرعی مبارزه فلسطینیها علیه صهیونیستها پرداختند و تاکید کردند: «یکایک یهودیانی که از خارج سرزمینهای اشغالی، اشغالگرانه وارد سرزمین فلسطین شده است در حکم محاربند.»
رژیم صهیونیستی بعد از طوفان الاقصی با انواع بحرانها روبرو شد
رویوران در ادامه نشست مورد اشاره گفت: رژیم صهیونیستی پس از طوفان الاقصی با انواع بحرانها روبرو شد که به صورت مداوم در حال افزایش است. هدف اولیه رژیم صهیونیستی برای حمله به غزه، بازیابی نیروی ارتش و هیمنه از دست رفته آن بود، اما بعد از حملات جنایت کارانه به غزه، نتوانست خود را بازیابد و به بحرانهای این رژیم نیز افزوده شد.
وی افزود: مقاومت فلسطین در میدان نبرد، صهیونیستها را غافلگیر کرد. مقاومت در غزه از تاکتیک تله گذاری به جای مبارزه رو در رو استفاده کرده که نتیجه آن تلفات بالای ارتش صهیونیست بود که به آمار روزانه حدود پنجاه نفر رسیده است.
به گفته وی، امروز با گذشت ۹ ماه از جنگ، این رژیم با اختلافات زیادی در داخل خود روبرو است و نتانیاهو در تلاش است جنگ را طولانی کند، شاید اینگونه به دستاوردی برسد. در حال حاضر اختلافات به حدی رسیده است که مقامات صهیونیست یکدیگر را متهم به ناکارآمدی میکنند و شاهد استعفای ۹۰۰ افسر صهیونیست هستیم که نشان از مشکلات جدی در اردوگاه صهیونیستها است. بسیاری در داخل این جنگ را جنگ نتانیاهو میدانند نه رژیم صهیونیستی.
این کارشناس ارشد مسائل منطقه با اشاره به مذاکرات آتش بس و کارشکنی صهیونیستها گفت: حماس دو شرط برای آتش بس اعلام کرده و پایبند به آن است، عقب نشینی نظامیان صهیونیست از غزه و آتش بس کامل و دائمی. اما مقامات صهیونیست بارها از شروط خود عقب نشینی کرده یا آن را تغییر داده اند که این نشان میدهد اعلام کردن پایان مرحله دوم جنگ از سوی صهیونیستها، یعنی یک شکست بزرگ برای آنها؛ چرا که نتوانستند به اهداف اعلامی خود برسند و دستاوردی داشته باشند. آیزنکوت از فرماندهان نظامی صهیونیست اعلام کرد پیروزی نصیب رژیم اشغالگر نخواهد شد. شخصی که شکست رژیم صهیونیستی را اعلام کرده کسی است که پسرش در ابتدای عملیات طوفان الاقصی به هلاکت رسیده و در جامعه صهیونیست از اعتبار بالایی برخوردار است.
گزینه جنگ با لبنان فروپاشی رژیم صهیونیستی را رقم میزند
فردوسی پور از سخنرانان دیگر این نشست به نسل کشی انجام شده در غزه اشاره کرد و گفت: بعد از عملیات طوفان الاقصی، آنچه از سوی صهیونیستها در غزه در حال انجام است جنگ نیست بلکه توحش، جرم و جنایت صهیونیستها علیه مردم مظلوم غزه است.
وی افزود: ورود مقاومت عراق، یمن و لبنان به این عملیات برای کم کردن فشار نقطه ثقل حملات رژیم صهیونیستی به غزه بود تا عطف توجه و تلاش اطلاعاتی و عملیاتی صهیونیستها در غزه از بین برود و اگر ورود و مدیریت اتاق عملیات جنگ از سوی آمریکاییها انجام نمیشد که شامل ورود ناوهای هواپیمابر آمریکایی در مدیترانه، شاهد فروپاشی نظامی و سیاسی صهیونیستها بودیم و بیش از ۹ ماه به طول نمیانجامید؛ چون کابینه صهیونیستی انسجام خود را از دست داد و کابینه ویژه جنگی تشکیل شد و مشابه این شرایط در جنگ ۱۹۶۷ و ۱۹۷۳ وجود داشت اما زمان آنها خیلی محدود و جزئی بود اما در این جنگ کابینه جنگ بیش از ۹ ماه است برقرار است و شرایط بحرانی را طی میکند.
سفیر سابق ایران در اردن مطرح کرد: از زمان پایان جنگ ۳۳ روزه تا امروز آماری بالغ بر ۳۶ هزار بار نقض آتش بس توافق ۱۷۰۱ از سوی صهیونیستها صورت گرفته و شرایط کنونی معادله از دو رویکرد سیاسی شامل حل و فصل معادلات امنیتی یا منازعه در مذاکرات و رویکرد نظامی و درگیری با لبنان است؛ اگر شرایط بر مبنای سیاسی بخواهد حل شود توافق ۱۷۰۱ را باید درنظر گرفت که در آن توافق نامه آمده ۱۵ هزار نفر از ارتش لبنان به صورت ادغامی با نیروهای یونیفل سازمان ملل در عمق ۱۰ کیلومتری امنیت را برقرار میکنند و در صورت حمله به حزب الله این توافق نامه تحت الشعاع قرار خواهد گرفت.
به گفته وی، حزب الله در این ۱۰ ماه حدود ۴ هزار موشک به سرزمینهای اشغالی شلیک کرده است که این تعداد به غیر از پهپادهایی است که به سرزمینهای اشغالی نفوذ کرده اند. عمق حملات حزب الله ده کلیومتر در مساحتی ۱۰۰ کیلومتری بوده است که این به معنای آن است که حدود ۴۵ شهر و شهرک، هدف موشکهای حزب الله قرار گرفته است. حملات حزب الله به شمال سرزمینهای اشغالی به اذعان مقامات صهیونیست ۱۰۰ هزار نفر و به استناد رسانهها ۲۰۰ هزار نفر را از شمال سرزمینهای اشغالی فراری داده است که از این تعداد حدود ۵۰ درصد اعلام کردند دیگر حاضر به برگشت به سرزمینهای اشغالی نخواهند بود.
فردوسی پور گفت: نتانیاهو قصد دارد جنگ را تا انتخابات آمریکا طولانی کند و تا ۴ ماه دیگر دست و پا زنان جنگ را ادامه میدهد تا در نهایت بتواند وضعیت خود را بهبود ببخشد و خود را نجات دهد تا شاید فرصتی جدید برایش خلق شود، اما این رژیم با چنان وضعیت آشفته ای روبرو است که حتی نمیتواند در مقابل مشکلات طاقت بیاورد چه برسد بخواهد شرایط را تغییر دهد.
رئیس مرکز مطالعات غرب آسیا و شمال آفریقای وزارت امور خارجه اضافه کرد: رژیم صهیونیستی در رویکرد نظامی که شروع یک تقابل گسترده نظامی در شمال است باید از حمایت بین المللی برخوردار باشند و آمریکا باید پشتیبانی از آنها را انجام دهد؛ اگرچه آمریکا هم بخواهد از این رژیم حمایت کند اما حمایت یک کشور کافی نیست و تعداد زیادی از کشورها لازم است در این کار رژیم صهیونیستی را حمایت کنند که با اشاره به اظهارات اخیر مقامات آمریکایی؛ آنها مایل به پشتیبانی از رژیم صهیونیستی نیستند و نخواهند بود.
وی افزود: رژیم صهیونیستی و فرماندهان ارشد آن اذعان کرده اند احتمال ۷ اکتبر دوم در مناطق شمالی فلسطین اشغالی وجود دارد؛ اگر چنین شود ما هم به سمت الجلیل پیش خواهیم رفت. بهتر است رژیم اشغالگر دست از منازعه بردارد و گزینه جنگ را به مصالحه تبدیل کند. جنگ با لبنان قابل قیاس با جنگ غزه نیست. غزه یک منطقه جغرافیایی محصور است که از آن به عنوان زندان بزرگ یاد میکنند. لبنان مسیر ارتباط با کشورهای منطقه به خصوص جمهوری اسلامی ایران است. استفاده رژیم صهیونیستی از گزینه جنگ موجبات اضمحلال و نابودی خودش را تسریع می بخشد.
از دست دادن حمایتهای بین المللی چالش جدی رژیم صهیونیستی
رضوی در پایان نشست تخصصی آخرین تحولات منطقه درباره غزه گفت: جنگ غزه بحرانهای رژیم صهیونیستی را تشدید کرد. جنگ در هر حوزهای، در هر جای تاریخ، موجب انسجام جامعه آن جامعه میشود، اما در سرزمینهای اشغالی با گذشت زمان اندکی از شروع جنگ، افتراق وحدت به چشم میخورد. اختلاف نتانیاهو با اعضای افراطی کابینه و همچنین اختلاف بر سر مدیریت مشکلات در سرزمینهای اشغالی جز بحرانهای اساسی این روزهای رژیم صهیونیستی است.
کارشناس مسائل غرب آسیا افزود: رقیب تراشی، مشکل تراشی افراطیون، آینده غزه و پس از جنگ غزه، از دست دادن حمایتهای جهانی و منطقهای، دانشگاههای آمریکا، ناکامی نتانیاهو در مقابل عربستان و ایران، پروندههای فساد نتانیاهو و حاشیههای همسر و پسر او مهمترین چالشهای سیاسی این جنگ برای نتانیاهو است که پایان حیات سیاسی وی را رقم خواهد زد.
وی کاهش تعداد نیروهای نظامی، تلفات بالای نظامیان، ابهام در آینده جنگ، ابهام در نوع مواجهه با حزب الله لبنان، اعتراضات مادران سربازان، اعتراض نیروهای احتیاط را چالشهای امنیتی برای نتانیاهو مطرح کرد و گفت: اسرا و معترضین علیه جنگ گفته اند هدف ما بازگشت اسرا و اتمام جنگ است اما احزاب مختلف به نفع خودشان مصادره میکنند که دولت باید تغییر بکند. اولویت نتانیاهو تداوم حکومت خودش است نه آزادی اسرا. به گفته وی، ۳۷ درصد نظامیان مجروح که دچار مشکل روانی شده اند، عدم بازگشت تخلیه شدهها، مهاجرت معکوس و کاهش ورود یهودیان هم چالش اجتماعی جنگ مورد اشاره برای نتانیاهو است. تعطیلی کسب و کار به خصوص استارتاپ ها و بحرانهای ناشی از بیکاری نیز مشکلات اقتصادی را برای این رژیم اشغالگر رقم زده است.
رضوی افزود: مقامات صهیونیست در این جنگ اثبات کردند در مواقع بحرانی مانند جنگ، از منافع حزبی خود دست نمی کشند و فرقههای افراطی مذهبی صهیونیستی هم اثبات کردند منافع قشری شان در جنگ بالاتر از منافع رژیم صهیونیستی است.
نظر شما